Stewart over nieuw kampioenschap PSV

Kampioenschap geen wens, maar eis bij PSV: 'Dat is de mindset hier'

4 september om 17:22

Het is een 'eis' voor PSV om dit seizoen wederom kampioen te worden. Dat laat technisch directeur Earnest Stewart weten in een interview met Voetbal International. De Eindhovenaren hebben een groot deel van de selectie intact weten te houden deze transferzomer.

"Op het moment dat je kampioen wordt, zijn er heel veel spelers aantrekkelijk voor de markt", steekt Stewart van wal. Deze zomer lagen vooral Jordan Teze, Olivier Boscagli en Jerdy Schouten goed in de markt. De twee laatstgenoemden bleven, mede door het werk van de technisch directeur, in Eindhoven. "Als er dan interesse komt, dan moet ik voortdurend de belangen van PSV blijven behartigen."

Volgens Stewart is het kampioenschap geen wens, maar een eis bij PSV. "Maar dat is het ieder jaar sowieso", aldus de Amerikaan. "Als we het team niet bij elkaar hadden weten te houden, was het nog steeds: kampioen worden en titel prolongeren. Dat is de mindset die hier bij PSV moet zijn. We bedrijven topsport."

Al met al is Stewart blij dat hij spelers als Schouten, Joey Veerman en Boscagli binnenboord heeft weten te houden. "Dat is absoluut zo. En hopelijk hebben we ook weer wat stappen voor de toekomst kunnen zetten. Ik zie er weer naar uit."