Derksen en Driessen over Kroes

'Ongeloofwaardige' Kroes door mangel gehaald: 'Krijgt dikke onvoldoende, een vier'

4 september om 18:39
Laatste update: 4 september om 19:35

Volgens Valentijn Driessen verdient Alex Kroes een dikke onvoldoende voor de transferperiode van Ajax. Dat laat de journalist weten bij Vandaag Inside. Ook Johan Derksen vindt dat de technisch directeur zijn geloofwaardigheid al lange tijd kwijt is.

Kroes wist Steven Bergwijn vlak voor het verstrijken van de deadline voor 21 miljoen euro te verkopen aan Al-Ittihad, maar volgens Driessen kan Ajax daar niets mee. "Omdat het veel te laat is", aldus de journalist van De Telegraaf. De Amsterdammers hopen nog altijd op de komst van Kamaldeen Sulemana als vervanger van Bergwijn, maar is in afwachting van een oordeel van de FIFA. "Ik denk niet dat het rondkomt", vervolgt Driessen. "Je vult wat in bij de FIFA en dan komt er een vinkje. Dat vinkje is nooit gekomen. Er zijn waarschijnlijk wat papieren verkeerd ingevuld."

Als de deal inderdaad niet doorgaat, dan heeft Kroes volgens Driessen een probleem. "Bergwijn zou alleen verkocht worden als er een vervanger zou zijn. Die hebben ze nu dus nog niet. Hetzelfde geldt voor Weghorst. Die zou alleen komen als er een spits verkocht zou worden. Nu zit je met vier spitsen. Kroes zou honderd miljoen ophalen. Dat is maar vijftig geworden."

"Kroes krijgt natuurlijk een dikke onvoldoende. Een vier", vindt Driessen. "Je moet creativiteit kopen. Wat is er nou gekocht? Je hebt niks gekocht. Hij heeft het wel goed gedaan als spelersbegeleider, maar dat is heel anders als het runnen van een club."

Derksen stipt het moment aan dat het fout ging voor de technisch directeur van Ajax. "Kroes was ongeloofwaardig vanaf het moment dat hij geen algemeen directeur meer zou worden en dat hij als troostprijs nog als technisch directeur aan de slag ging. Toen had hij moeten zeggen: nee, algemeen directeur en anders zoek je het lekker uit."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!