Kroes over transferzomer Ajax

Kroes sluit transfers bij Ajax niet uit: 'Zijn nog een aantal markten open'

3 september om 20:46
Laatste update: 3 september om 20:46

Alex Kroes benadrukt dat de transferzomer nog niet klaar is voor Ajax. In gesprek met de clubkanalen van de Amsterdammers laat de technisch directeur weten dat er nog uitgaande en inkomende transfers plaats kunnen vinden.

"Er zijn nog een aantal markten open", steekt Kroes van wal. "Dan heb ik het over het verkopen en verhuren van spelers. Op dat vlak ben ik nog niet tevreden. Ik vind niet dat we de aantallen voldoende hebben gebracht. Er zijn nog één of twee spelers waarvan ik denk: het zou niet onhandig zijn als we daar nog wat voor vinden. Zodat zij meer perspectief hebben op speeltijd en zichzelf kunnen etaleren." Daarmee lijkt de technisch directeur te doelen op Owen Wijndal en Benjamin Tahirovic, die naar Jong Ajax werden teruggezet.

Toch laat Kroes de deur voor een eventuele terugkeer van het duo op een kier. "Dan zijn er nog één of twee die in een andere kleedkamer zitten en daar liever niet zijn", aldus de beleidsbepaler. "Daar moet wat mee gebeuren. Dat was een tijdelijk verhaal. Nu moet ik met Francesco (Farioli, red.) gaan afstemmen hoe we dat de komende periode gaan invullen."

Mocht de transfer van Sulemana niet doorgaan, dan trekt Ajax mogelijk nog een transfervrije speler aan. "Er zijn clubloze spelers die, soms met heel veel talent en kwaliteit, toch niet onder contract staan bij een club. Daar zijn wij nu naar aan het kijken. Misschien zit daar toch nog wat bij. Indien het met Kamaldeen niet goed gaat, kan dat geld besteed worden aan een ander. Ook daar geldt: als we niet de juiste persoon vinden. Dan houden we het geld op zak. Dan gaan we het doen met de huidige mannen die er zijn. Klaar."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!