Maatsen ondanks domper gretig bij Jong Oranje

Jong Oranje krijgt gretige afvaller: 'Zegt veel dat ik me hier écht wil melden'

4 september om 16:31

Ian Maatsen is teleurgesteld over het feit dat hij door Ronald Koeman niet is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal, maar geeft in gesprek met De Telegraaf aan zich met goede moed te melden bij Jong Oranje. Koeman reageerde eerder enigszins geïrriteerd toen hij hoorde dat Maatsen niet begreep dat hij niet geselecteerd was, maar de linksback stelt dat 'de wereld niet om hem draait'.

Maatsen kwam bij het grote Oranje niet door de schifting en meldt zich nu bij Jong Oranje. "Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld, maar de wereld draait niet alleen om Ian Maatsen", stelt de linkervleugelverdediger. "Het zou niet zo moeten zijn, maar misschien zegt het al veel dat ik me hier ook écht wil melden", geeft hij aan. In het verleden bedankten afvallers van Oranje immers nog weleens voor het jeugdteam.

"Ik weet dat het overal lastiger is om erbij te blijven dan erbij te komen", vervolgt Maatsen over zijn plek bij de ploeg van Ronald Koeman. "Het blijft een proces en ik heb nog heel veel dingen om te verbeteren, maar er is toch niets beter dan hier te zijn en te laten zien wat ik kan? Aan mijn kwaliteiten zou het niet moeten liggen, en ik heb de motivatie."

Maatsen liet eerder tegenover VoetbalPrimeur en ESPN weten teleurgesteld te zijn en de beslissing niet te begrijpen. Dat viel bij Koeman niet helemaal in goede aarde. "Dan moet hij vragen waarom. Ik bel niet altijd iedereen", sprak de bondscoach uit op de persconferentie.