Mitchell over eerste maanden bij Feyenoord

Move naar Feyenoord brengt moeilijkheden: 'Je gaat alleen, dat is lastig'

4 september om 15:50

Feyenoord-aanwinst Jeyland Mitchell erkent dat zijn eerste maanden in Nederland niet zijn makkelijkste waren. De negentienjarige verdediger heeft moeite om zijn weg te vinden aan de andere kant van de wereld.

Mitchell kwam eerder deze zomer over van LD Alajuelense uit zijn geboorteland Costa Rica. Deze week is hij wegens de interlandperiode terug in zijn vaderland. "Het is tot nu toe moeilijk voor mij geweest", laat Mitchell optekenen door La Nación. Mitchell kwam met een lichte blessure aan in Rotterdam. Op 25 augustus tegen Sparta Rotterdam (1-1) zat hij voor het eerst op de bank. Spelen deed hij nog niet voor Feyenoord.

"Je gaat er alleen heen, dus dat is ook lastig. Alles is nieuw", aldus Mitchell. "Niet alleen in het voetbal is het aanpassen moeilijk, maar ook in het dagelijks leven. Voetbal is in Europa heel anders. Je speelt niet alleen op honderd procent, maar je traint ook op honderd procent. Maar gelukkig is mijn moeder nu bij me. Verder vraag ik God om mij de weg te wijzen."

Mitchell is naar eigen zeggen blij om weer even terug te zijn in Costa Rica. Ondanks het feit dat hij moet wennen, is hij onder de indruk van Feyenoord. "Het is heel leuk. Het is een team dat strijdt in de Champions League en ik had niet verwacht dat de spelers zo jong zouden zijn. Ik doe mijn best om ook een beetje Nederlands te leren."