'Sulemana kan nog dagen duren voor Ajax'

'Ajax moet geduld hebben: FIFA-duidelijkheid over Sulemana kan nog dagen duren'

3 september om 19:20

Ajax wacht nog altijd op goedkeuring van de FIFA voor de transfer van Kamaldeen Sulemana. Bij ESPN Vandaag wordt gemeld dat het nog dagen kan duren voordat de Amsterdammers duidelijkheid hebben.

Na de bliksemtransfer van Steven Bergwijn naar Al-Ittihad moest Ajax op zoek naar een vervanger. De naam van Mike Trésor viel in Amsterdam, maar de keuze viel uiteindelijk op Sulemana. Al snel werd er maandag een akkoord bereikt met Southampton over een verhuur met optie tot koop van tien miljoen euro. Ook de persoonlijke voorwaarden en de medische keuring vormden geen problemen.

Wat mogelijk wel problemen oplevert is het wel of niet op tijd indienen van de documenten. Ajax was volgens het Algemeen Dagblad op tijd, maar het is nog maar de vraag of het FIFA-matchingssysteem meewerkte. ESPN Vandaag meldt dat Ajax mogelijk nog dagen moet wachten op duidelijkheid. Dat melden bronnen aan het medium. 'Wordt vervolgd', klinkt het.

Sulemana moet bij Ajax dus de naar Saudi-Arabië vertrokken Bergwijn opvolgen. Mocht de transfer niet doorgaan, dan kan trainer Francesco Farioli alleen beschikken over Mika Godts als linksbuiten. Eerder vertrok ook Carlos Forbs bij de Amsterdammers. Hij wordt gehuurd met optie tot koop door Wolverhampton Wanderers.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!