Opvallend gerucht: 'Akpom kan Ajax alsnog verlaten, huur met koopoptie lonkt'

Opvallend gerucht: 'Akpom kan Ajax alsnog verlaten, huur met koopoptie lonkt'

4 september om 13:19
Laatste update: 4 september om 13:42

Ajax is met Panathinaikos in gesprek over een verhuur van Chuba Akpom, zo meldt het Griekse Sport24. De Engelsman is in Amsterdam derde spits sinds de komst van Wout Weghorst.

Panathinaikos zou in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen zijn bij Akpom. De Grieken, die eerder nog van Ajax verloren in de derde voorronde van de Europa League, willen de Engelsman op huurbasis overnemen, met een optie tot koop. Akpom is bij Ajax inmiddels derde spits en lijkt door de aanwezigheid van Brian Brobbey en Wout Weghorst niet op veel speeltijd te hoeven rekenen. Bovendien beschikken de Amsterdammers ook nog over Julian Rijkhoff, waardoor een vertrek van Akpom bespreekbaar is.

Eerder deze zomer werd al duidelijk dat Ajax openstaat voor een vertrek van Akpom. Lange tijd viel de interesse in de aanvalsleider echter tegen. AEK Athene dacht bijvoorbeeld aan een huurdeal, maar dat was op dat moment geen optie voor de hoofdstedelingen. 

Akpom moest het in zijn debuutseizoen bij Ajax voornamelijk doen met invalbeurten. Desondanks kwam hij in alle competities nog tot vijftien goals. Recentelijk wist hij nog een hattrick te produceren in de uitwedstrijd tegen Jagiellonia Białystok.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!