Ziyech weg bij Galatasaray, Al Gharafa heeft interesse

'Ziyech stuurt aan op Galatasaray-exit en kan transfervrije move naar Qatar maken'

4 september om 12:32

De wegen van Hakim Ziyech en Galatasaray gaan scheiden, melden Turkse media en het Franse Foot Mercato. De 31-jarige spelmaker wil zijn contract laten ontbinden en is op weg naar Qatar.

Ziyech ziet geen toekomst meer bij Galatasaray en mikt op een transfer. Eenmaal transfervrij, kan hij nog van club veranderen. In afwachting van een contractontbinding is de voormalig Ajax-speler al in gesprek met meerdere clubs uit Qatar, klinkt het. Een daarvan is Al Gharafa SC, waar onder meer Wesley Sneijder onder contract heeft gestaan.

Dat Al Gharafa de nieuwe werkgever van Ziyech wordt, is geen uitgemaakt zaak. Meerdere clubs uit Qatar en Saudi-Arabië en Olympiakos zouden de middenvelder annex aanvaller ook graag transfervrij willen inlijven. 

Ziyech werd in de laatste dagen van de Nederlandse transferperiode hevig gelinkt aan Ajax. Dat bleek een storm in een glas water, want volgens diverse media is er geen contact tussen beide partijen geweest. Ziyech speelt sinds augustus 2023 bij Galatasaray, dat hem overnam van Chelsea. In Turkse dienst kwam hij tot 27 wedstrijden, acht goals en vier assists.