PSV strikt Marcus Younis

PSV doet zaken in Australië en heeft na Ndala-move nog eens beet

4 september om 09:48

Joel Ndala was toch niet de laatste versterking voor PSV deze transferzomer. De Eindhovenaren hebben zich versterkt met Marcus Younis, die bij Jong PSV zal aansluiten. De negentienjarige rechtsbuiten komt over van Western Sydney Wanderers FC en tekent voor één seizoen.

Younis komt uit de jeugdopleiding van Wanderers en speelde tien wedstrijden in de hoofdmacht. Nu maakt hij de oversteek naar de andere kant van de wereld, waar hij zal aansluiten bij Jong PSV. "Marcus is een snelle en explosieve vleugelspeler met een groot scorend vermogen. We hebben hem lang gescout en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten", zegt Jan Vennegoor of Hesselink, technisch manager van Jong PSV.

"Bij Jong PSV komt hij in de perfecte omgeving om de volgende stap te zetten." Younis is blij om in Eindhoven te zijn. "Een paar weken geleden vertelde mijn vader dat PSV geïnteresseerd was. Ik weet niet precies hoe ze me op het spoor zijn gekomen, maar dat was een aangename verrassing. Ik ben een jongen die erg hard werkt voor het team, veel rent, dribbelt en de een-tegen-een aangaat."

PSV rept op de eigen kanalen over een 'contract voor één jaar'. Wanderers FC maakt op de clubkanalen bekend dat het om een huurdeal gaat en dat Younis dus volgende zomer terugkeert naar Australië.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!