PSV legt Roy Steur langdurig vast

'PSV slaat slag en weet groot talent langdurig te binden'

3 september om 17:26

PSV heeft het contract van doelman Roy Steur weten te verlangen. Het keeperstalent, dat inmiddels vaak meedraait met de eerste selectie, bindt zich tot de zomer van 2027 aan de Eindhovenaren. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De negentienjarige Steur kwam anderhalf jaar eerder over van Bayer Leverkusen en staat te boek als een groot talent. De doelman speelt zijn wedstrijden voor Jong PSV en zal dit seizoen waarschijnlijk ook uitkomen in de UEFA Youth League. Op dit moment is Steur geblesseerd en ligt hij naar verwachting nog een week uit de roulatie. Tijn Smolenaars of Niek Schiks zal de plek tussen de palen innemen in zijn afwezigheid.

De broer van Roy, Sean Steur, was eerder deze zomer eveneens in beeld om de overstap naar Eindhoven te maken. De middenvelder bleef Ajax echter trouw. Roy Steur vertrok in 2021 juist bij Ajax nadat hij geen professioneel contract kreeg aangeboden. Hij tekende in Duitsland voor drie seizoenen, waarna hij dus de overstap maakte naar PSV. Op dinsdag werd eerder al bekend dat doelman Kjell Peersman PSV op huurbasis verlaat. Hij gaat aan de slag bij het Belgische Lierse SK.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!