Kroes zeer te spreken over ontwikkeling Ajax-middenvelder Fitz-Jim

Kroes geeft toe: 'Hij stond op mijn lijst om mogelijkerwijs Ajax te verlaten'

4 september om 06:53

Kian Fitz-Jim stond in eerste instantie op de nominatie om te vertrekken bij Ajax. De middenvelder heeft echter zijn kans in de voorbereiding gegrepen en heeft zichzelf bewezen aan nieuwbakken Ajax-trainer Francesco Farioli.

In gesprek met de clubkanalen blikt Kroes terug op zijn eerste transferperiode bij Ajax. De toekomst van Fitz-Jim leek buiten Amsterdam te liggen, maar inmiddels heeft hij Farioli overtuigd van zijn kwaliteiten. "Er was natuurlijk heel veel commotie over wel of niet een aanvallende en creatieve middenvelder halen, maar wij hebben ook nog steeds Steven Berghuis, Kristian Hlynsson en Fitz-Jim, die allemaal op een iets andere manier een stukje creativiteit hebben", begint Kroes. 

"Als we heel eerlijk zijn: aan de voorkant van het seizoen stond hij op mijn lijst om mogelijkerwijs Ajax te verlaten", gaat Kroes verder als hij gevraagd wordt naar de ontwikkeling van Fitz-Jim. "Maar hij heeft in de voorbereiding, waar ook de trainer aan de voorkant zei dat hij iedereen een kans zou geven en de beste zou gaan spelen, zeer duidelijk zijn kans gegrepen."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!