Kroes zelfkritisch bij Ajax

Kroes kritisch op eigen handelen: 'Ben een aantal keer gestruikeld'

3 september om 21:34

Alex Kroes is kritisch naar zichzelf als hij terugkijkt op de transferzomer van Ajax. De technisch directeur is naar eigen zeggen een aantal keer gestruikeld. Dat laat hij weten op de clubkanalen van de Amsterdammers.

"Het was een ontzettend drukke zomer", steekt Kroes van wal. "Je bent niet volledig in controll. Niet als je TD bent van Ajax, maar van geen enkele club. Je moet proberen het zo goed mogelijk te doen. Ik heb meer dan mijn best gedaan, maar als je me vraagt: ben je honderd procent tevreden? Nee, dat ben ik niet."

Volgens Kroes is de balans die hij had willen creëren tussen het sportieve en financiële aspect niet behaald. "Niet alles wat ik zou willen is gebeurd. We hebben echt wel stappen gezet. Iedere speler die nu in de kleedkamer van Ajax zit heeft perspectief, draagt bij aan winnen of verliezen, krijgt speeltijd en draagt daardoor bij aan de positieve sfeer die er hangt. Dus dat is gelukt."

Kroes heeft naar eigen zeggen 'heel veel' geleerd deze transferperiode. "Niet alles is gelukt. Voor mijn gevoel ben ik een aantal kleer gestruikeld. Bijvoorbeeld op het gebied van verkoop of verhuur. Hoe lang hou je vast aan verkopen en wanneer ga je over tot verhuren. Dat momentum zoeken. De huidige transferzomer is de rustigste in jaren. Qua aantallen en qua geld dat stroomt."

"Helaas droegen de sportieve prestaties van Ajax van vorig seizoen niet positief bij aan de huidige waarde van en vraag naar spelers", legt Kroes uit. "Ik denk wel dat er in heel veel spelers nog rek zit. Ik zie ook dat spelers beter presteren dan een paar maanden terug. Dat is het positieve ervan. Ik leer elke dag. Dat hoort bij het mens zijn. Fouten maken, weer doorgaan en ervan geleerd hebben."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!