Lingr van Feyenoord naar Slavia Praag

Feyenoord laat miljoenenaanwinst vertrekken: 'Voor geen goud willen missen'

3 september om 21:04
Laatste update: 3 september om 21:25

Ondrej Lingr neemt na één seizoen alweer afscheid van Feyenoord. De Rotterdammers melden dat de middenvelder terugkeert naar zijn oude club Slavia Praag

Feyenoord nam Lingr vorig seizoen op huurbasis over van Slavia Praag. Deze zomer werd de middenvelder vanwege een verplichte optie tot koop definitief overgenomen. De Rotterdammers betaalden naar verluidt vier miljoen euro voor Lingr. Nu bewandelt de middenvelder de omgekeerde weg voor naar verluidt twee miljoen euro. 

"Sportief gezien was het een mooi jaar met het spelen van de Champions League en het winnen van zowel de beker als de Johan Cruijff Schaal", alsus Lingr op de clubsite. "En ik heb ook ontzettend genoten van de steun van het Feyenoord-publiek, dat me altijd heeft aangemoedigd om alles te geven. Maar in de zoektocht naar meer minuten zijn Feyenoord en ik tot de conclusie gekomen dat een andere koers misschien toch beter is. Ik had mijn jaar bij Feyenoord echter voor geen goud willen missen en wens de club en de supporters alle goeds toe in de toekomst."

Lingr kwam vorig seizoen tot 28 wedstrijden voor Feyenoord. Daarin maakte de Tsjechisch-international vier doelpunten, waaronder de winnende treffer in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen. 

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!