'Omgba van NAC naar Gent'

'Soap nu écht ten einde: 'chique' Gent akkoord met NAC, transfersom stuk lager'

3 september om 20:56

Aimé Omgba heeft zijn transfer naar AA Gent te pakken. Dat meldt De Telegraaf. NAC en de Jupiler Pro League-club hebben een akkoord bereikt over de 21-jarige middenvelder, die voor vier seizoenen gaat tekenen.

NAC en AA Gent zijn het eens geworden over een transfersom van één miljoen euro en een bonus van maximaal 250.000 euro. Dat is een stuk minder dan de 2,85 miljoen euro die de Bredanaars in eerste instantie zouden ontvangen voor Omgba. De spelverdeler kwam echter niet door de medische keuring, waardoor de soap voortduurde.

Omgba had zijn zinnen gezet op een transfer, maar NAC stelde zich lang keihard op. Uiteindelijk bereikten de Bredanaars een akkoord over 2,85 miljoen euro, maar omdat Omgba niet door de keuring kwam wilde Gent opnieuw onderhandelen. Dat zag NAC in eerste instantie niet zitten. De club dacht dat het sterk stond door een vermeende optie voor nog een jaar in het contract van Omgba. De arbitragecommissie oordeelde dat die optie niet rechtsgeldig was.

Dat was een flinke tegenvaller voor NAC. Omgba lag ineens nog maar één seizoen vast in Breda. Gent stelde zich 'chique' op door niet van de situatie te profiteren en de middenvelder na dit seizoen transfervrij vast te leggen. Ondanks het medische dossier van Omgba, die geopereerd moet worden, neemt Gent hem nu al over. De revalidatie gaat de middenvelder afwerken in België.

Voor Omgba is deze uitkomst een 'enorme opluchting'. De middenvelder meldde zich ziek nadat de eerste deal clashte. Door de houding van Gent en het akkoord tussen beide clubs heeft de middenvelder zijn transfer alsnog te pakken.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!