Kroes over Sulemana

Kroes geeft tekst en uitleg over Sulemana: 'Daar is toch discussie over ontstaan'

4 september om 08:45
Laatste update: 4 september om 12:41

Alex Kroes heeft in gesprek met de clubkanalen meer duidelijkheid gegeven over de stand van zaken rondom de komst van Kamaldeen Sulemana. De technisch directeur laat weten dat Ajax in afwachting is van uitsluitsel van de FIFA, nadat er een brief is verstuurd richting de bond. 

Er bestaan sinds het verstrijken van de transfermarkt grote vraagtekens over de stand van zaken rondom de komst van Sulemana. Ook Kroes wil weten hoe het ervoor staat. "Heel erg graag moet ik je zeggen", klinkt het op de clubkanalen van Ajax. "Op dit moment ligt er een brief bij de FIFA, waarin wij uitsluitsel vragen aan hen. Ik hoop dat wij daar op korte termijn een antwoord op krijgen."

"Wij wisten dat als we Bergwijn zouden verkopen, we een vervanger wilden halen. Daar hadden we een shortlist voor. Op dat moment spelen er allerlei dingen. Er moet contact worden gelegd met de speler, met de agent en de club. Stevie moest hier ook nog naartoe om nog dingen te regelen. Volop hectiek", aldus Kroes. "Uiteindelijk waren we rond met Sulemana. Toen hebben we het papierwerk moeten regelen."

Dat papierwerk diende Ajax volgens Kroes uiteindelijk nét voor de deadline in. "Daar is toch discussie over ontstaan. Of het nu net voor of net na de deadline is geweest. Dat is vervelend. Als je in controll bent, dan moet je afwachten en zien wat je overkomt. Als dit het is, dan is dit het. Punt."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!