Vd Gijp wil Match of the Day ipv Studio Voetbal

Van der Gijp adviseert de NOS: 'Stop Studio Voetbal, kappen met Van Hooijdonk'

3 september om 19:44

René van der Gijp vindt dat NOS Studio Voetbal moet stoppen. Dat laat de oud-voetballer weten bij de podcast KieftJansenEgmondGijp. Het vaste gezicht van Vandaag Inside pleit voor een programma zoals Match of the Day.

In Engeland is Match of the Day vaste prik voor veel fans. Gary Lineker presenteert het programma. Samen met andere oud-voetballers worden de Premier League-wedstrijden doorgenomen. Van der Gijp hoopt dat de NOS het roer omgooit en een soortgelijk programma op poten zet. "Er zijn zoveel dingen die je kunt overpakken uit het buitenland", steekt de oud-voetballer van wal. "Persoonlijk zou ik stoppen met Studio Voetbal. Ik zou met Studio Voetbal stoppen. Pierre van Hooijdonk, daar zou ik mee kappen en ik zou een programma maken à la Match of the Day."

Van der Gijp kijkt liever naar veel beelden, waar overheen wordt gesproken, terwijl de wedstrijden worden doorgenomen. Dat gebeurt volgens de oud-voetballer bij Studio Voetbal te weinig. De meningen van de tafelgasten voeren de boventoon. "Ik zou stoppen met Arno Vermeulen, want het interesseert niemand wat Arno Vermeulen vindt. Die man moet gewoon weg. Hij moet gewoon weg", klinkt het. Van der Gijp pleit voor drie oud-voetballers met een presentator. "En dat moet à la Match of the Day een sportprogramma worden, waarbij je heel veel voetbal ziet, heel veel meningen over dat spelletje en heel veel trainers aan het woord komen. Dat is wat ik wil zien."

Toch sluiten er ook nu al geregeld mensen uit de voetballerij aan bij Studio Voetbal. Van der Gijp is allesbehalve tevreden. "Geen Ron Jans die niets zegt of Fred Rutten die zijn mond houdt. Dat wil ik niet. Stop daarmee, met dat programma. Dat programma is niks. Het is gewoon niks. Je kijkt gewoon naar niks."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!