Recordaantal transfers in Nederland: KNVB publiceert imposante statistieken

KNVB meldt mijlpaal bij transfers in Nederland: record flink aangescherpt

3 september om 18:17

De Nederlandse transfermarkt draaide deze zomer als nooit tevoren. De KNVB maakt via de eigen website kenbaar dat er een record is gevestigd met het aantal transfers in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

In de Eredivisise en de Keuken Kampioen Divisie werden er door de clubs 505 nieuwe spelers aangetrokken. De transfermarkt is inmiddels niet meer geopend, daar de deadline maandag 2 september om 23:59 verstreek. De KNVB meldt dat het totale aantal transfers neerkomt op 755, wat een aanzienlijk verschil is met de vorige transferzomer, toen er 663 transfers werden geregistreerd. Het record stond eerder nog op 670 transfers, in 2019. Dat is nu met twaalf procent aangescherpt.

De transfer van Rakan Al-Ghamdi was volgens de bond de laatste die werd genoteerd. Al-Ghamdi maakte de overstap van Al-Nassr naar NEC Nijmegen. Op de hectische slotdag werden in totaal 41 transfers geregistreerd. Over de hele transferperiode kwamen er 220 spelers naar Nederland toe, vertrokken er 250 voetballers vanuit Nederland naar het buitenland en waren er binnen de landsgrenzen 285 transfers te noteren.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!