Talentenfabriek KKD: dit zijn de spelers die je in de gaten moet houden

Talentenfabriek KKD: deze groeibriljanten moet je in de gaten houden

4 september om 15:00
Laatste update: 4 september om 15:08

De Keuken Kampioen Divisie is hét podium voor talenten in Nederland om zich te laten zien en te ontwikkelen. Een nieuw seizoen betekent automatisch een nieuwe groep spelers die direct in het oog springt. VoetbalPrimeur stelt een elftal van talenten op.

Spelers van de beloftenelftallen van Ajax, AZ, FC Utrecht en PSV zijn niet meegenomen in dit artikel.

Doelman

Mikki van Sas (Vitesse)
Vitesse heeft het keepersgilde uitgebreid met Van Sas. De twintigjarige doelman wordt door Feyenoord één seizoen verhuurd aan de Arnhemmers. In 2020 maakte Van Sas een spectaculaire transfer van FC Utrecht naar de jeugdopleiding van Manchester City. Vorig jaar nam Feyenoord hem transfervrij over van de Engelsen. Van Sas zal bij Vitesse de concurrentiestrijd aan moeten gaan met drie andere jonge doelmannen: Tom Bramel (19), Sil Milder (19) en Sep van der Heijden (20).

Verdediging

Redouane Halhal (Helmond Sport)
Halhal heeft als nieuwkomer op de Nederlandse velden direct veel indruk gemaakt. De 21-jarige Marokkaan doorliep de jeugdopleiding van het Franse Montpellier, waarna hij een droomtransfer naar Atlético Madrid maakte. In de drie wedstrijden die Halhal tot nu toe voor Helmond Sport speelde, kreeg de huidig koploper van de KKD geen enkel doelpunt tegen. Na dit seizoen vertrekt hij naar zusterclub KV Mechelen.

Xavier Mbuyamba (FC Volendam)
MVV Maastricht, FC Barcelona, Chelsea en FC Volendam; het is de bizarre loopbaan van de 22-jarige Mbuyamba tot nu toe. De boomlange centrale verdediger moet zijn team weer naar het hoogste niveau van Nederland weten te helpen. Vorige zomer waren Ajax, AZ en PSV in de markt voor de verdediger. Zijn contract in Volendam loopt volgende zomer af.

Arthur Zagré (Excelsior)
Afgelopen seizoen was Zagré (22) één van de weinige lichtpuntjes van het gedegradeerde Excelsior. Dit seizoen is de voormalig jeugdinternational van Frankrijk weer uitstekend begonnen met een doelpunt en een assist. De aanvallend ingestelde linksback zou deze zomer zelfs op de radar hebben gestaan bij PSV.

Middenveld

Théo Golliard (Helmond Sport)
Golliard (21) was het konijn uit de hoge hoed van technisch directeur Jurgen Streppel. De talentvolle middenvelder wordt door Helmond Sport gehuurd van Zwitserse grootmacht BSC Young Boys, dat onlangs vertrouwen in hem uitsprak door zijn contract te verlengen. Met zijn fluwelen techniek is hij absoluut een speler om in de gaten te houden. Tijdens zijn eerste wedstrijd voor de Helmonders gaf Golliard direct een assist.

Milan de Haan (FC Volendam)
De Haan knokte zich vorig jaar bij een wankel FC Volendam in de basis en viel, ondanks de degradatie uit de Eredivisie, geregeld positief op. Het twintigjarige talent uit Monnickendam is momenteel niet meer weg te denken uit het Volendamse elftal. Met zijn loopvermogen en technische vaardigheden is hij een belangrijke pion op het middenveld. In september 2023 tekende hij zijn eerste profcontract bij FC Volendam.

Philip Brittijn (De Graafschap)
Brittijn is een echte jongen van de club en heeft zich de voorbije seizoenen uitstekend ontwikkeld. De pas twintigjarige middenvelder speelde zich na een sterk jaar in de kijker van onder meer Fortuna Sittard en Almere City. De Graafschap wilde hem koste wat kost behouden en besloot, ondanks zijn aflopende contract, niet mee te werken aan een transfer.

Boris van Schuppen (FC Eindhoven)
Hij vertrok bij NAC Breda om zijn carrière bij FC Eindhoven nieuw leven in te blazen en dat lukt hem tot nu toe heel aardig. De 22-jarige Van Schuppen is in de formatie van hoofdtrainer Maurice Verberne tot nu toe de absolute uitblinker met drie doelpunten en een assist in vier duels. De aanvallende middenvelder tekende een contract tot medio 2025 met een optie voor nog een extra jaar.

Aanval

Seydou Fini (Excelsior)
Tijdens zijn eerste minuten in het shirt van Excelsior liet Fini zien een geweldige attractie te zijn voor de Keuken Kampioen Divisie. Met zijn enorme snelheid en goede techniek zal hij voor menig verdediger een nachtmerrie zijn. De Rotterdammers huren de achttienjarige Italiaan voor één jaar van Serie A-club Genoa.

Jesse van de Haar (De Graafschap)
Na een moeilijk, maar prima seizoen bij Jong FC Utrecht, mag Van de Haar zich bewijzen bij De Graafschap. De negentienjarige centrumspits wordt één seizoen gehuurd van de Domstedelingen. Van de Haar maakte in zijn eerste wedstrijden voor de Superboeren direct indruk met twee doelpunten en een assist.

Byron Burgering (FC Den Bosch)
Eén van de grootste verrassingen uit de KKD tot nu toe is de 23-jarige Burgering. FC Den Bosch pikte hem deze zomer transfervrij op bij amateurclub GVVV en dat blijkt een uitstekende zet te zijn geweest. De multifunctionele aanvaller was in zijn eerste vier wedstrijden voor de Brabanders al goed voor twee doelpunten en twee assists.

Reservebank
Rowan Besselink (De Graafschap), Arnau Casas (SC Cambuur), Sem Valk (FC Dordrecht), Yannick Leliendal (FC Volendam), Levi Schoppema (De Graafschap); Axl Van Himbeeck (Helmond Sport), Sven Simons (FC Eindhoven), Fedde de Jong (SC Cambuur), Thijs van Leeuwen (FC Den Bosch), Cedric Hatenboer (Excelsior); Ferre Slegers (MVV Maastricht), Gyan de Regt (Vitesse), Devin Haen (FC Dordrecht), Richie Omorowa (Excelsior), Aurelio Oehlers (FC Volendam).