FC Transfervrij: deze internationale topspelers zoeken nog een club

FC Transfervrij: deze internationale topspelers zoeken nog een club

3 september om 13:30
Laatste update: 3 september om 13:34

In de grootste Europese competities is de zomerse transferwindow gesloten. Toch zijn er nog genoeg transfervrije spelers die in de komende dagen een stap kunnen maken. VoetbalPrimeur zet de meest opvallende free agents voor je op een rijtje. Wie komt in Europa nog als konijn uit de hoge hoed?

Doelman: Keylor Navas
De sluitpost uit Costa Rica leek hard op weg naar het Italiaanse AC Monza, maar die transfer ging op het laatste moment niet door. Daardoor is oud-doelman van onder andere Real Madrid en Paris Saint-Germain voorlopig nog transfervrij. Met zijn 37 jaar is Navas niet de jongste meer, al is dat voor een doelman over het algemeen geen probleem. Duikt Navas nog ergens op? 

Rechtsback: Serge Aurier
Momenteel zit hij nog zonder club, maar met ervaring bij onder meer Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur en Galatasaray kan Aurier een indrukwekkend cv overleggen. De 31-jarige back zou deze zomer zelfs aangeboden zijn bij PSV, dat uiteindelijk met Rick Karsdorp de gewenste rechtsback in huis haalde. 

Centrale verdedigers: Mats Hummels en Joel Matip
Na ruim 500 wedstrijden voor Borussia Dortmund is het geel-zwarte boek van Hummels, die tussendoor ook nog een periode bij Bayern München speelde, gesloten. De 78-voudig Duits international beraadt zich in de herfst van zijn carrière op de volgende stap. Real Sociedad wordt genoemd als mogelijke bestemming, net als een lucratief avontuur in Saudi-Arabië. 

De komst van Arne Slot naar Liverpool ging gepaard met het afscheid van Matip, die na acht jaar vertrekt uit Engeland. De international van Kameroen kan met zijn 33 jaar nog wel een ronde mee. Wie pikt hem op? Volgens de laatste geruchten is de mandekker aangeboden bij AS Roma. 

Linksback: Layvin Kurzawa
Ook de Franse vleugelverdediger schoot even door het hoofd van Earnest Steward, maar de technisch directeur van PSV ging uiteindelijk niet met Kurzawa in zee. De 31-jarige back, die 13 interlands voor Frankrijk achter zijn naam heeft staan, is transfervrij na zijn exit bij Paris Saint-Germain. 

Centrale middenvelders: Adrien Rabiot & André Gomes
De middenvelder verliet Juventus transfervrij en werd in verband gebracht met onder meer Manchester United, maar zit nog altijd werkloos thuis. De hoge salariswensen van Rabiot lijken vooralsnog een struikelblok te vormen voor Europese clubs. Volgens La Gazetta dello Sport heeft Rabiot een aanbieding van AC Milan naast zich neergelegd. 

Gomes zit zonder werkgever nadat Everton hem deze zomer liet gaan. De 31-jarige middenvelder, die 29 interlands speelde voor Portugal, hoopt zijn carrière nieuw leven in te blazen. Wie pikt de ex-speler van onder andere FC Porto, Benfica, Valencia en FC Barcelona op? 

Aanvallende middenvelder: Dele Alli
De carrière van Alli bevindt zich al geruime tijd in een neerwaartse spiraal en tot overmaat van ramp kampt de Engelsman ook nog met een blessure. Zijn verbintenis bij Everton is verlopen, al wordt er gesproken over een nieuw contract. Tot die tijd is Alli transfervrij. Gaat hij zijn oude niveau ooit nog halen?

Vleugelaanvallers: Iker Muniain & Anthony Martial
Na 560 wedstrijden voor Athletic Bilbao acht Muniain de tijd rijp voor een buitenlands avontuur. Lange tijd leek het erop dat de 31-jarige smaakmaker uit Pamplona bij River Plate in Argentinië zou tekenen, maar die deal ligt voorlopig op z'n gat. Wellicht kan een Europese club hem overtuigen? 

Martial werd afgelopen seizoen geplaagd door blessures en verdween mede daardoor volledig uit het oog van Erik ten Hag. Manchester United besloot het contract van de Franse aanvaller niet te verlengen, waardoor Martial na 317 wedstrijden de deur van The Red Devils achter zich dicht trekt. De buitenspeler is nog altijd maar 28 jaar oud. In de wandelgangen wordt gesproken over interesse van Atalanta en Lille. 

Spits: Wissam Ben Yedder
AS Monaco nam na vijf seizoenen afscheid van Ben Yedder, die in Franse dienst 118 officiële doelpunten maakte. De 34-jarige goaltjesdief is transfervrij en kan naar verluidt in Saudi-Arabië zijn carrière afsluiten. 

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!