Ten Hag krijgt openlijk steun van United-bestuur

Ten Hag ontvangt duidelijk signaal van United-bestuur: 'Heeft volledige steun'

3 september om 08:50

Erik ten Hag hoeft zich geen zorgen te maken over zijn positie bij Manchester United. De Nederlandse manager stond onder druk na de nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Liverpool, maar het bestuur van de Engelse grootmacht spreekt zijn steun uit.

Hoewel Manchester United deze zomer meer dan tweehonderd miljoen uitgaf aan nieuwe spelers, is de start van het nieuwe seizoen moeizaam. Zeker na de zeperd tegen het Liverpool van Arne Slot (0-3) kwam Ten Hag alweer onder vuur te liggen in Britse media. "Erik heeft onze volledige steun", benadrukt algemeen directeur Omar Berrada evenwel, geciteerd door de BBC. "We denken dat hij de juiste manager voor ons is."

"We hebben in deze transferperiode heel nauw met hem samengewerkt en we zullen dat ook in de toekomst blijven doen om het team optimaal te laten presteren", voegt Berrada daar nog aan toe. Dat United al vóór zijn komst besloot om verder te gaan met de ex-coach van Ajax doet daar niets aan af. "We zijn er erg blij mee", doelt hij ook op sportief directeur Dan Ashworth.

Die laatste schaart zich ook achter Ten Hag. "Ik kan alleen maar herhalen dat ik het ontzettend leuk vond om de afgelopen acht weken met Erik samen te werken. Het is mijn taak om hem op alle mogelijke manieren te ondersteunen, zodat hij zich volledig kan concentreren op het trainingsveld en de tactische planning voor de wedstrijden, en zo succes te boeken voor Manchester United."