Recordtransfer Sparta-aanvaller Lauritsen gaat niet door

Sparta loopt recordtransfer net mis: 'Natuurlijk is er teleurstelling'

3 september om 07:22
Laatste update: 3 september om 07:59

Tobias Lauritsen leek afgelopen vrijdag te vertrekken bij Sparta Rotterdam voor een recordbedrag. Niets leek een transfer naar de Bundesliga nog in de weg te staan, maar op het laatste moment ging er toch een streep door de deal.

In gesprek met RTV Rijnmond blikt technisch directeur Gerard Nijkamp terug op de transferperiode. De bestuurder heeft bevestigd dat een niet nader genoemde Bundesliga-club een bod had neergelegd van minimaal vijf miljoen euro, maar deze aanbieding werd op het laatste moment ingetrokken. 'Met een medische keuring had het niet te maken, verzekert Nijkamp', zo valt er te lezen. Dit betekent dat Maduka Okoye de duurste uitgaande transfer blijft voor Sparta. De goalie werd in de winter van 2022 voor vijf miljoen euro overgenomen door Watford.

"Sparta heeft zijn spelers voor de juiste prijs in de markt gezet", vertelt Nijkamp. "Waarom het niet gelukt is, heeft simpelweg met de markt te maken. Ook de Nederlandse topclubs hebben last gehad van een extreem rustige transfermarkt. In Engeland zijn er door de regels rondom financial fairplay andere keuzes gemaakt, waardoor ze meer naar hun eigen markt keken dan naar wat er over de plas te halen viel."

Na de interlandperiode zullen Nick Olij en Tobias Lauritsen zich weer gaan melden in Rotterdam. "Natuurlijk is er teleurstelling bij hen", stelt Nijkamp, die weet dat het tweetal graag een stap had gemaakt. "Logisch als je een vierjarig contract hebt ondertekend en na twee jaar goed presteren kom je niet weg. Wij hebben hen ook de vraag gesteld of Sparta zich anders had moeten opstellen, maar dat was niet het geval."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!