'Feyenoord verkoopt Lingr aan Slavia Praag'

'Feyenoord neemt afscheid: miljoenenaankoop keert terug naar oude club'

3 september om 01:18
Laatste update: 3 september om 09:46

Het verblijf van Ondřej Lingr bij Feyenoord blijft beperkt tot één jaar. Volgens 1908.nl keert de Tsjech terug naar Slavia Praag, de club die hij een jaar eerder inruilde voor de Rotterdammers.

Lingr werd medio 2023 op huurbasis overgenomen door Feyenoord, met een verplichte koopoptie van vier miljoen euro. Zodoende kwam Lingr deze zomer definitief naar de Kuip, maar volgens het medium was er eerder al aan gedacht om in overleg met Slavia af te zien van de koopoptie. Nu Lingr terug zal keren naar Tsjechië, lijdt Feyenoord echter wel verlies op de aanvallende middenvelder.

Waar de transfermarkt in Nederland inmiddels gesloten is, hebben Tsjechische clubs nog tot zondag 8 september de kans om zaken te doen. Zodoende is een overgang ook de komende dagen nog te realiseren. Lingr was bij Feyenoord vooral invaller en kon geen basisplaats bemachtigen. Uiteindelijk speelde hij 28 keer voor de Rotterdammers, waarin hij tot vier goals en één assist kwam. Lingr scoorde onder meer de belangrijke winnende goal in de halve finale van de KNVB Beker, tegen FC Groningen.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!