Ajax grijpt naast Deadline Day-doelwit Trésor

Ajax grijpt naast Deadline Day-doelwit door 'buitenproportionele huursom'

3 september om 00:30

Ajax heeft op Deadline Day geprobeerd Mike Trésor naar Amsterdam te halen. Volgens Voetbal International zat zijn club Burnley te hoog in de boom voor de Belg.

Burnley vroeg 'te veel geld' voor Trésor, die op de valreep naar Ajax had kunnen verkassen. Hij is in Nederland bekend van periodes bij NEC en Willem II. Technisch directeur Alex Kroes zag in hem de ontbrekende, creatieve schakel voor het middenveld, maar een akkoord met Burnley bleek geen haalbare kaart. De huursom was simpelweg te hoog, aldus VI.

"Het klopt dat Ajax zich voor Mike gemeld heeft en dat hij heel graag naar Amsterdam had gewild. Maar Burnley vroeg een buitenproportionele huursom", laat zaakwaarnemer Shallon Nkeshimana weten aan het weekblad.

Kroes kon maandag tóch de transfermarkt op, nadat bleek dat Steven Bergwijn voor meer dan 20 miljoen euro naar Al Ittihad uit Saudi-Arabië zou verkassen. Sulemana wordt spoedig gepresenteerd door Ajax, ondanks het verstrijken van de Nederlandse transferdeadline om 00.00 uur. Daar zal het bij blijven. Wel kunnen er nog transfervrije spelers worden gehaald. Kroes haalde deze zomer Daniele Rugani, Wout Weghorst en Bertrand Traoré naar de Johan Cruijff ArenA.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!