RKC-spits Kramer krijgt forse straf na elleboogstoten

RKC-spits Kramer krijgt forse straf na elleboogstoten in duel met AZ

2 september om 13:58

Michiel Kramer moet op de blaren zitten na zijn wangedrag in het Eredivisie-duel van RKC Waalwijk met AZ. De 35-jarige spits is door de tuchtcommissie van de KNVB voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Kramer viel vrijdagavond meteen na rust in bij RKC en kreeg al snel een gele kaart na een elleboogstoot. Daarmee kwam hij al goed weg, maar de routinier bleek zijn lesje niet geleerd te hebben. Na 72 minuten ging Kramer weer over de schreef en ditmaal trof hij Peer Koopmeiners. Op advies van de VAR kreeg hij een directe rode kaart. 

Kramer kreeg na afloop een storm aan kritiek over zich heen. Het was toch al een bewogen week voor de lange spits, die na onenigheid met de fysiektrainer buiten de selectie was gelaten voor de clash met Go Ahead Eagles. Nadat hij zijn excuses had aangeboden, keerde hij voor de wedstrijd met AZ (0-3) terug in de wedstrijdselectie van trainer Henk Fraser.

Kramer en RKC hebben zich inmiddels neergelegd bij de straf. De routinier mist na de interlandperiode daardoor de duels met Willem II (uit), Sparta (thuis) en Ajax (thuis).