Van der Vaart over Weghorst bij Ajax en Oranje

Van der Vaart hekelt 'grote show': 'Ik zou me daar kapot aan ergeren'

2 september om 21:25

Rafael van der Vaart is geen fan van Wout Weghorst. De 109-voudig international van het Nederlands elftal hekelt het gedrag van de kersverse aanwinst van Ajax.

"Hij geeft honderd procent, vierhonderd procent. Het is niet normaal", begint Van der Vaart positief. "Maar soms denk je: het is een act. Het kan iets minder." De voormalig middenvelder doelt op het gedrag van Weghorst. "Ik probeer het goed uit te leggen: Noa Lang gedraagt zich op een bepaalde manier, dat kan irritant zijn. Hij (Weghorst, red.) gedraagt zich op een manier waar ik van denk: als teamgenoot zou ik me kapot ergeren."

Van der Vaart vindt dat Weghorst te veel de aandacht naar zich toe wil trekken. Hij neemt het EK als voorbeeld. "Het moet de Wout Weghorst-show zijn. Ronald Koeman heeft duidelijk gezegd: jij bent pinchhitter. Dan scoort hij de eerste wedstrijd (tegen Polen, red.) en aast hij toch op die basisplek. Terwijl je weet wat je rol is. Dat is niet collegiaal naar een Memphis toe, die het moeilijk had. Als jij je rol kent..."

Youri Mulder stelt dat Memphis eveneens de aandacht naar zich toe wil trekken. "Op een andere manier. Dit is een andere kant", countert Van der Vaart. "Mensen een soort van bespelen, zodat je populair wordt", zegt hij over Weghorst. "Dan denk je: is dit wel echt? Ik vind het een grote show, daar heb ik moeite mee."