Willaert over Van den Boomen bij Ajax

Willaert: 'Ajax kon acht tot tien miljoen krijgen, maar hij wilde niet weg'

2 september om 21:07

Branco van den Boomen wilde deze zomer bij Ajax blijven. Cristian Willaert, verslaggever van ESPN, weet dat de 29-jarige middenvelder op de nominatie stond om te vertrekken.

Willaert sprak maandagochtend met Alex Kroes, technisch directeur van Ajax. De journalist stelt dat de Amsterdammers eigenlijk nog één speler wilden verkopen. "Ik heb een beetje onderzoek gedaan naar wie dat zou kunnen zijn. Ik denk dat het gaat om Branco van den Boomen", zegt hij bij ESPN. "Ik heb hem na de wedstrijd in Backa Topola geïnterviewd. Toen zei ik: je hebt een goede naam in Frankrijk, er zijn clubs met interesse..."

"Dat bevestigde hij", aldus Willaert. "Hij reageerde: ik zit hier heel goed, de kinderen zijn in Nederland. We hebben het heel erg naar ons zin. Er moet iets heel geks langs komen wil ik daar ja tegen zeggen." Willaert denkt dat Ajax Van den Boomen wilde verkopen. "Er moet natuurlijk bezuinigd worden en hij is iemand die ook een aardig salaris verdient. Het zou ook gegaan zijn om een som van acht tot tien miljoen die je voor hem had kunnen krijgen. Dat is natuurlijk wel flink wat geld, zeker voor een speler die je transfervrij hebt gehaald. Alleen wilde hij niet weg."

Van den Boomen stond aan het begin van deze transferperiode op de radar bij Lille OSC. Van een deal kwam het niet.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!