NEC-transfer live bij ESPN aangekondigd

Update: NEC presenteert nieuwe back na aankondiging bij ESPN

2 september om 21:35
Laatste update: 2 september om 21:56

Wilco van Schaik heeft live bij ESPN een Deadline Day-transfer van NEC aangekondigd. De algemeen directeur van de Nijmegenaren heeft onthuld dat enkelvoudig Grieks international Lefteris Lyratzis de naar FC Twente vertrokken Bart van Rooij moet gaan opvolgen.

Na de exit van Van Rooij zocht NEC nog naar een nieuwe rechtsback. Live in de uitzending van De Voetbalkantine, iets meer dan vier uur voor het sluiten van de transferwindow, kondigt Van Schaik aan dat NEC in die zoektocht geslaagd is. "Carlos Aalbers (technisch directeur van NEC, red.) kent mij niet zo goed. Hij zegt: pak je moment in de media", lacht Van Schaik. "Hij zegt: voordat het uitlekt, we hebben Lefteris Lyratzis van PAOK gehuurd. Wilco, hou het nog even klein."

Lyratzis is een 24-jarige rechtsback die 64 wedstrijden op zijn naam heeft staan bij PAOK. De Griekse kampioen heeft de verdediger echter niet meer nodig, waardoor hij deze zomer na een binnenlandse huurperiode terug is gezet naar het tweede elftal. In 2022 speelde Lyratzis zijn enige interland voor het Griekse elftal, tegen Montenegro.

Het is niet de eerste keer deze transferwindow dat NEC zaken doet met PAOK. De Nijmegenaren namen middenvelder Argyris Darelas enkele weken geleden over van de club. Tot dusver mocht hij drie keer invallen dit seizoen.

Update: NEC heeft de komst van Lefteris Lyratzis bevestigd. Algemeen directeur Wilco van Schaik kondigde enkele uren voor de bevestiging al aan dat de Nijmegenaren Lyratzis zouden gaan huren van PAOK. De enkelvoudig Grieks international moet de naar FC Twente vertrokken Bart van Rooij opvolgen.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!