Diemers keert transfervrij terug bij Cambuur

Diemers keert transfervrij terug op oude nest in Keuken Kampioen Divisie

2 september om 16:38
Laatste update: 2 september om 21:25

Mark Diemers keert terug bij SC Cambuur, de club waar de carrière van de middenvelder begon. De dertigjarige middenvelder tekent tot medio 2026 in Leeuwarden.

De afgelopen dagen wees alles er al opdat Diemers zou terugkeren naar zijn geboortestad. Diemers had namelijk zijn contract bij het Cypriotische AEK Larnaca laten ontbinden en had al laten doorschemeren dat hij graag wilde terugkeren naar de club waar hij in 2012 zijn debuut in het betaald voetbal maakte.

Bij de club uit Cyprus werd de ex-Feyenoorder uitgeroepen tot de beste speler van de competitie, maar Larnaca wilde af van zijn hoge salaris. Doordat Diemers transfervrij was, kreeg Cambuur het buitenkansje om hem te contracteren in de schoot geworpen.

Diemers werd in zijn eerste seizoen als profvoetballer gehuurd van FC Utrecht door Cambuur. De Domstedelingen hadden hem overgenomen uit de Cambuur-jeugd. In dit jaar werd hij kampioen met de club en promoveerden ze naar de Eredivisie.

Na periodes bij Utrecht, De Graafschap (waar hij eveneens via de play-offs promoveerde) en Fortuna Sittard, kwam hij in 2020 bij Feyenoord terecht. Diemers speelde aanvankelijk vaak, maar raakte zijn plek kwijt en werd vervolgens uitgeleend aan Hannover 96 en later aan FC Emmen.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!