Perez voorziet 'grootste kapitaalvernietiging' Ajax

Perez duidelijk bij Ajax: "Dat zou wel echt de grootste kapitaalvernietiging zijn"

2 september om 15:57

Kenneth Perez vermoedt dat Brian Brobbey het slachtoffer wordt van de komst van Wout Weghorst bij Ajax. Als dat daadwerkelijk het geval zal zijn, dan vindt de analist dat 'de grootste kapitaalvernietiging' van Ajax.

Bij Dit Was Het Weekend krijgt Perez de vraag of hij advies heeft voor Ajax-trainer Francesco Farioli, nu hij met Brobbey en Weghorst uit twee Oranje-internationals moet kiezen voor in de punt van de aanval. Daarnaast staan ook Chuba Akpom en Julian Rijkhoff nog onder contract in Amsterdam. "Nee, ik heb geen advies. Degene die niet gekozen wordt, moet dat accepteren. Hoe moeilijk dat ook is" steekt Perez van wal.

"Brobbey zal wel sneuvelen, want ik denk niet dat Weghorst gehaald is om op de bank te zitten. Dat zou wel echt de grootste kapitaalvernietiging zijn", zo gaat de oud-aanvaller verder. "Ajax heeft al niet veel geld, dan koop je hem toch niet voor de bank? De spits was niet de meest voor de hand liggende optie. Brobbey zou ook kapitaalvernietiging zijn, als wij denken dat hij zoveel geld moet gaan opleveren."

Toch kan Perez ook begrijpen waarom technisch directeur Alex Kroes ervoor heeft gekozen om Weghorst naar de Johan Cruijff Arena te halen. "Weghorst is voor minder gehaald dan het bedrag waar Silvano Vos voor naar Milan is gegaan. Wat dat betreft is het een kleine afkoopsom. En je schaakt als club natuurlijk op meerdere borden, op het laatst. Brobbey had ook verkocht kunnen worden. Had gekund."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!