Heerenveen heeft versterking binnen en huurt Noors talent

Heerenveen slaat toe op Deadline Day en huurt Noors jeugdinternational

2 september om 15:16
Laatste update: 2 september om 21:13

SC Heerenveen heeft met de Noor Nikolai Hopland de gewenste defensieve versterking binnen. De twintigjarige verdediger wordt gehuurd, met een optie tot koop, van Aalesunds FK.

Hopland debuteerde in 2021 in het profvoetbal bij Aalesunds. In Noorwegen speelde hij in totaal 43 officiële wedstrijden op het hoogste niveau. Op 19-jarige leeftijd maakte Hopland zijn debuut voor Jong Noorwegen in een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk, die met 2-1 werd gewonnen. In Friesland komt hij zijn Noorse ploeggenoten Daniel Karlsbakk en Oliver Braude tegen.

"Sinds het vertrek van Sven van Beek waren we op zoek naar een extra centrale verdediger", vertelt algemeen directeur Ferry de Haan op de website van Heerenveen. "Nikolai kan op beide posities centraal achterin spelen en verzorgt bovendien graag het voetbal van achteruit. Hij is een jonge en talentvolle verdediger. We hebben er alle vertrouwen in dat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen. We zijn dan ook blij dat we in de deal een optie tot koop hebben bedongen."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!