Kraay ziet Smans als nieuwe Joey Veerman

Kraay ziet 'nieuwe Veerman' bij Heerenveen: 'Hij doet hem gewoon na'

1 september om 13:39

Hans Kraay jr. is bijzonder gecharmeerd van Levi Smans van sc Heerenveen. In Goedemorgen Eredivisie van ESPN steekt de analist de loftrompet over de middenvelder die deze zomer naar Friesland werd gehaald.

Kraay vindt zelfs dat Smans erg veel lijkt op een andere Eredivisie-smaakmaker. "Hij doet Joey Veerman een beetje na. Vorige week tegen FC Utrecht deed hij het ook al een nu tegen NAC deed hij het weer." Vooral de passes doen Kraay zijn vergelijking maken. "Dit zijn Veerman-balletjes. Juiste snelheid, binnenkant wreef. Smans is voor mij voor nu eventjes de nieuwe Joey Veerman. En als mensen dat overdreven vinden, dat klopt."

De 21-jarige Smans maakte afgelopen zomer voor enkele tonnen de overstap van VVV Venlo naar Heerenveen. In Limburg maakte hij in één seizoen negen goals en gaf hij zes assists. Vorig seizoen werd hij in de vierde periode van de Keuken Kampioen Divisie uitgeroepen tot beste talent. Ondanks een goede voorbereiding knokte Smans zich nog niet in de basis bij zijn nieuwe club Heerenveen.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: