Weghorst geniet van ontvangst in ArenA: 'Een heel mooi moment'

Weghorst 'verbaasd' door onthaal door Ajax-supporters: 'Ineens gingen ze los'

29 augustus om 22:43
Laatste update: 29 augustus om 22:51

Wout Weghorst heeft genoten van het ontvangst dat hij van de Ajax-aanhang kreeg, zo geeft de nieuwe spits van de Amsterdammers aan in gesprek met Ziggo Sport. Weghorst kwam in het stadion in beeld en werd vervolgens luidkeels toegezongen.

Ongemakkelijk vond Weghorst zijn ontvangst niet. "Nee, nee. Ik was wel even verbaasd, ik was net iets aan het drinken en ineens gingen ze los, toen had ik het direct door. Maar ze waren er heel bij mee, dus dat was wel een heel mooi moment", verwijst de spits naar het moment dat hij toegezongen werd door de supporters van zijn nieuwe club. "Het was gaaf, zeker."

"Het heeft even geduurd", zegt de Oranje-international over zijn transfer. "Uiteindelijk ben je ergens ook wel rustig. Gaandeweg het proces werd voor mij heel duidelijk wat ik zelf wilde. En vanuit de club werd duidelijk dat ze mij koste wat kost wilden hebben. We zeiden tegen elkaar: het komt goed, het komt goed, maar uiteindelijk hoorde ik het wel heel vaak. Dan moet het wel echt goedkomen, maar het is goed gekomen."

"Het gaat een beetje buiten je om", zegt Weghorst over de onderhandelingen. "Er zijn andere partijen die er met elkaar uit moeten komen. Er waren natuurlijk veel factoren die meespeelden. Met Burnley, met de financiële situatie bij Ajax. Het was iets complexer dan vooraf verwacht, maar het is goed gekomen."