Kroes baalt als een stekker bij Ajax: 'Nog één onderhandeling'

Kroes baalt bij Ajax: 'Vanochtend drie belletjes gehad, twee worden 'm niet'

2 september om 13:52

Alex Kroes sprak tegenover ESPN zijn ontevredenheid over zijn eerste transferperiode als technisch directeur van Ajax en is ook in gesprek met NOS zelfkritisch. Het valt hem tegen dat zo weinig clubs concreet werden.

De kans is levensgroot dat Ajax op Deadline day geen spelers meer gaat aantrekken. Alleen als Steven Bergwijn nog wordt verkocht, zal Kroes 'in allerijl' in actie komen, meldt de Ajax-directeur bij de NOS. "Ik heb niet aan mijn financiële en sportieve doelstellingen voldaan", stelt Kroes, die naast Borna Sosa (Torino), Carlos Forbs (Wolverhampton Wanderers) Silvano Vos (AC Milan) ook overbodige spelers als Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal al van de hand had willen doen.

"We wilden balans in de selectie en met een normaal aantal spelers gaan werken", legt Kroes uit. "Dat hebben we met een kunstmatige ingreep nog proberen te bewerkstelligen. Het gaat niet om de kwaliteit van spelers, maar om de balans. Je wil iedereen in de selectie perspectief bieden, dat ze kunnen bijdragen aan winnen of verliezen."

Kopende clubs bleken de weg naar Amsterdam echter maar moeilijk te kunnen vinden deze zomer. "Ik heb vanochtend nog drie belletjes gehad", onthult Kroes. "Even later werd er van twee alweer duidelijk dat dat 'm niet werd. Eén onderhandeling loopt nog een beetje." Daniele Rugani, Bertrand Traoré en Wout Weghorst zijn de nieuwelingen in de Ajax-selectie van trainer Francesco Farioli.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!