Van Basten hekelt arbitrage bij Real Madrid

Van Basten kraakt scheidsrechter: 'Kunt zien dat hij zelf nooit gevoetbald heeft'

2 september om 11:34
Laatste update: 3 september om 10:59

Marco van Basten is niet te spreken over scheidsrechter Javier Alberola Rojas van het duel tussen Real Madrid en Real Betis (2-0). De analist legt na afloop van de wedstrijd op Ziggo Sport uit dat hij het onbegrijpelijk vindt dat Real in minuut 74 een strafschop kreeg.

"Je kon heel zuiver zien dat hij (Vinícius Júnior, red.) op de keeper afkwam en de bal eigenlijk al over de achterlijn speelde", begint Van Basten. "Vervolgens loopt hij met zijn been tegen de keeper aan en zegt dat hij een penalty moet krijgen. Ik vind dat zó slecht van een scheidsrechter en een VAR, dat ze dit niet hebben gezien."

Kylian Mbappé mocht minuten na zijn eerste goal in de competitie dus vanaf elf meter aanleggen en schoot de 2-0 binnen. "Die bal had hij (Vinícius, red.) nooit binnen kunnen houden. De keeper doet helemaal niks verkeerd. De scheidsrechter vond dat er niks aan de hand was. Hoe dom kun je zijn als VAR? Als je dit niet ziet, moet je echt wat anders gaan doen", vervolgt Van Basten.

"Volgens mij is dit typisch een scheidsrechter die niet zelf gevoetbald heeft. Ik vind dit echt zó slecht. Ik vind het ook jammer van Real Madrid dit nodig heeft. Dit vind ik wel echt een blunder van de scheidsrechter", aldus Van Basten.