Cambuur stopt onderhandelingen met RKC

'Cambuur negeert vertrekwens en trekt stekker uit onderhandelingen met RKC'

2 september om 10:34

Silvester van der Water gaat SC Cambuur deze zomer niet inruilen voor RKC Waalwijk, al stond hij daar zelf wél voor open. De club uit Leeuwarden trok echter zelf de stekker uit de onderhandelingen met RKC, meldt Omrop Fryslân. Zo wordt de vertrekwens van Van der Water (nog) niet ingewilligd.

De 27-jarige vleugelspeler maakte er geen geheim van dat hij deze zomer graag zou willen vertrekken uit Friesland. RKC bood hem een uitweg en daar had hij zelf ook wel oren naar. Van der Water en zijn zaakwaarnemer zouden zelfs al in Waalwijk zijn geweest om een eventuele transfer te bespreken.

Cambuur werkte echter niet mee en stopte de onderhandelingen met RKC. Hierdoor lijkt de kans groot dat de aanvaller in Leeuwarden blijft. Cambuur wil zich op de laatste dag dat de zomerse transfermarkt open is nog wel graag versterken, meldt de regionale omroep.

Van der Water kwam in 2022 over van het Amerikaanse Orlando. Hij speelde tot dusver 37 wedstrijden voor Cambuur. Hierin wist hij vijf keer te scoren en gaf hij vier assists. Afgelopen winter werd hij verhuurd aan PEC Zwolle.