Skov Olsen imponeert, Brugge wil rond de 20 miljoen

'Klasse spat er vanaf bij Skov Olsen, die liet zien 20 miljoen waard te zijn'

2 september om 07:58

Feyenoord moet diep in de buidel tasten wil het Andreas Skov Olsen op Deadline Day losweken bij Club Brugge. Het Nieuwsblad steekt de loftrompet over de 24-jarige rechtsbuiten, die zondag hoge ogen gooide tegen Cercle Brugge (3-0).

Fors prijskaartje
'Vrijdag raakte bekend dat na enkele Premier League-clubs ook Feyenoord zijn pijlen heeft gericht op de Deen, maar voorlopig voldeed de Nederlandse club nog niet aan de vraagprijs. Blauw-zwart wil liefst een bedrag rond de twintig miljoen euro en Skov Olsen toonde tegen Cercle nog eens waarom hij dat waard is', steekt de Belgische krant maandagochtend van wal.

Skov Olsen tekende voor een assist en een doelpunt in de stadsderby. 'Hij klokte af op een perfecte assist voor de trefzekere Tzolis en een kurkdroge goal met zijn geniale linker. Zonder VAR en met wat meer geluk had hij zelfs twee assists en twee goals achter zijn naam kunnen hebben. De eerste goal van Tzolis werd afgekeurd na nipt handspel van assistgever van dienst Skov Olsen en de Deen omspeelde op een bepaald moment op een knappe manier Cercle-doelman Warleson, maar zijn poging werd van de lijn gehaald door Ravych.'

'Klasse druipt er vanaf'
Volgens Het Nieuwsblad 'droop de klasse er nog eens vanaf'. Bovendien toonde Skov Olsen dat hij nog steeds gemotiveerd is bij Club Brugge. 'Al speelde in zijn achterhoofd mogelijk ook wel mee dat hij zich nog een laatste keer kon tonen aan de geïnteresseerde clubs. Feyenoord heeft nog tot maandagavond 23.59 uur de tijd om hem binnen te halen. Bij de Nederlandse club zou Skov Olsen onder de vleugels van zijn landgenoot Brian Priske terechtkomen en hij zou er ook Champions League kunnen spelen. Maar kan Feyenoord voldoende geld op tafel leggen? Vrijdag was dat alleszins niet het geval', benadrukt de krant.

"Fantastische Skov Olsen onze beste speler"
Bij Club Brugge hoopt men vurig op een langer verblijf van Skov Olsen. "Hij is onze beste speler", stelt Hugo Vetlesen. "Hij maakt zoveel goals voor Club Brugge. Om eerlijk te zijn, vind ik dat hij niet altijd genoeg respect krijgt. Hij is echt fantastisch. Van mij krijgt hij alle credits." Daar is trainer Nicky Hayen het volmondig mee eens. "Hij is altijd heel gevaarlijk en heeft zoveel kwaliteiten. Ik hoop natuurlijk dat hij blijft."