Stewart: 'Als PSV aanklopte, waren prijzen hoog'

Stewart en PSV zijn klaar met transfergeweld: 'Wat doen we elkaar toch aan?'

2 september om 06:34

Earnest Stewart verwacht dat Deadline Day rustig verloopt bij PSV. De Amerikaanse technisch directeur heeft het wel weer even gehad met alle transferdrukte, vertelt hij in het Eindhovens Dagblad.

Als het aan Stewart ligt, gaat de markt voor de competitie op slot. "Ja, gewoon op 1 augustus. Wat doen we elkaar toch allemaal aan? Deze periode bij PSV was voor mijn gevoel sowieso zwaarder dan in andere jaren. Vooral door interne zaken", zegt hij in het ED. "Als je kampioen bent geworden, zijn spelers interessant voor andere clubs. Het was niet makkelijk om hen in een enkel geval teleur te stellen, maar ik zit er voor het belang van PSV. Als de biedingen bij ons niet hoog genoeg zijn, dan is het nee."

PSV behield gewilde steunpilaren Walter Benítez, Olivier Boscagli, Jerdy Schouten, Joey Veerman en Johan Bakayoko. Vooral die eerste twee hoopten wel op een transfer, naar respectievelijk Atlético Madrid en Brighton & Hove Albion. "Jongens hadden kunnen vertrekken naar een mooi voetballand en er ligt een mooi toekomstplaatje voor ze klaar. Ik snap dat allemaal. Maar het is hier geen uitverkoop. PSV moet blijven draaien en daar zit ook voor. Overal waar wij aanklopten, waren de prijzen ook hoog."

Stewart ondervond onder meer dat een verdediger met Champions League-ervaring buiten de financiële mogelijkheden van PSV lag. "De spelers die wij aanvankelijk op het oog hadden (Sepp van den Berg en Ko Itakura, red.) hadden die routine ook nog niet." PSV versterkte zich in de defensie al met Rick Karsdorp en ook Adamo Nagalo wordt maandag gepresenteerd. Daar lijkt het bij te blijven. "Spelers worden nog wel aangeboden, maar ik verwacht niet meer dat er nog veel gebeurt."

PSV hoopte alvast te anticiperen op het vertrek van Hirving Lozano in januari, maar de vervanger van de Mexicaan moet nu in de winter worden aangetrokken. Joel Ndala is nog wel op komst, maar de Manchester City-vleugelaanvaller sluit in eerste instantie bij de beloften aan.