Van Hooijdonk uit onvrede richting NOS: 'Kunnen het morele vakje afvinken'

Van Hooijdonk laakt handelswijze NOS: 'Ze kunnen het morele vakje afvinken'

2 september om 00:29

Pierre van Hooijdonk is niet te spreken over het feit dat hij zijn functie als commissaris bij NAC Breda heeft moeten stoppen omwille van zijn werk als analist bij de NOS. De oud-spits stelt in Studio Voetbal dat het voor hem voelt alsof de omroep 'het morele vakje kan afvinken'.

De NOS zou Van Hooijdonk kenbaar hebben gemaakt belangenverstrengeling te willen voorkomen, waardoor de analist moest stoppen met zijn functie bij NAC, als commissaris. Van Hooijdonk is echter niet vertrokken uit Breda, zo geeft hij aan. "Ik ben niet weg bij NAC. Ik ben adviseur in plaats van RvC-lid, dus de NOS kan het morele vakje afvinken."

"Het formele moest eraf, daar heb ik aan voldaan", vervolgt Van Hooijdonk, die een vergelijk trekt met zijn vaste tafelgenoten bij Studio Voetbal. "Wij zitten hier regelmatig aan tafel met een groepje. Ibi (Ibrahim Afellay, red.) werkt ook bij Feyenoord, Theo (Janssen, red.) werkt bij Vitesse, dat is in de Keuken Kampioen Divisie. Als ik dan bij NAC werk… ja..."

In de Keuken Kampioen Divisie was dat nog geen probleem, maar nu NAC op het hoogste niveau actief is, is de bestuursfunctie van Van Hooijdonk in de ogen van de NOS niet meer gewenst. Van Hooijdonk was in het toezichthoudende orgaan verantwoordelijk voor de portefeuille van technische zaken. Onder leiding van de oud-spits werd onder meer technisch directeur Peter Maas aangesteld, met wie hij samen de winterse transferperiode van 2023 deed. Van Hooijdonk was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de aanstelling van Peter Hyballa.