Keane en Carragher kraken transferbeleid Ten Hag

Keane en Carragher kraken transferbeleid Ten Hag: 'Hoe bestaat het?'

1 september om 23:01

Jamie Carragher en Roy Keane hebben sterk hun bedenkingen bij het aankoopbeleid van Manchester United. De analisten van Sky Sports zien dat de spelers waar Erik ten Hag succesvol mee was bij Ajax, moeite hebben in de Premier League.

"Frenkie de Jong was de eerste speler die hij wilde halen", stelt Carragher. "Liverpool probeerde deze zomer om Martín Zubimendi te kopen, maar dat lukte niet. Maar Liverpool koopt dan niet een volledig ander type om op die positie te spelen, zoals United heeft gedaan met Casemiro."

Carragher kan niet bevatten dat United over vijf spelers beschikt met wie Ten Hag al samenwerkte bij Ajax, verwijzend naar Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, André Onana, Antony en Lisandro Martínez. "Hoe zijn we op het punt gekomen dat hij met vijf spelers speelt waarmee hij bij Ajax al gewerkt heeft? Hoe bestaat het dat ze niet presteren? Ten Hag heeft honderden miljoenen gespendeerd aan spelers uit de Nederlandse competitie, waar hij al mee heeft gewerkt. En toch zien we daar niets van terug in het spel."

"Het gaat erom dat ze de Premier League fysiek en mentaal aankunnen", meent Keane. "Het zijn goede voetballers en presteren goed bij andere clubs, in andere competities, maar ze kunnen niet iedere week leveren in de Premier League."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: