Perez waarschuwt AZ'er Goes na 'zeer onsportieve actie'

Perez waarschuwt: 'Je bent niet klaar om zo'n gehate Eredivisie-speler te worden'

1 september om 22:04

Kenneth Perez heeft Wouter Goes tot de orde geroepen. De veelbesproken verdediger van AZ vierde vrijdagavond de rode kaart van RKC Waalwijk-spits Michiel Kramer. Niet handig, vindt Perez.

"Ik vind Goes een zeer talentvolle jongen, die anders is dan de meeste jochies uit de jeugdopleidingen. Hij is een winnaar. Maar dit is zeer onsportief gedrag. Dit moet je echt niet doen", stelt Perez bij Dit was het Weekend op ESPN.

De Deense analist doelt op de reactie van Goes, die juichte en zijn tong uitstak toen Kramer een rode kaart kreeg voor een klap in het gezicht van Peer Koopmeiners. "Een medespeler (Alexandre Penetra, red.) pakte Goes ook vast en zei al dat hij even normaal moest doen..."

Volgens Perez moet Goes goed nadenken over de voetballer die hij wil zijn. "Dit moet je niet doen. Niet handig. Je bent er nog niet klaar voor om zo'n gehate speler te zijn in de Eredivisie. Dus stop er maar mee. Het wordt een goede speler, maar dit niet doen."

De laatste weken spraken analisten als Rafael van der Vaart, Kees Kwakman en Marciano Vink al hun ergernis uit over de geniepigheden van Goes. "Hij heeft heel veel kwaliteit, maar volgens mij denkt hij op dit moment dat hij een soort Sergio Ramos is. Dat is hij bij lange na niet", aldus Van der Vaart vorige week bij Studio Voetbal.