Vijf conclusies na United - Liverpool

Vijf conclusies: wereld van verschil Slot en Ten Hag, Gravenberch imponeert

1 september om 19:30
Laatste update: 1 september om 20:01

Arne Slot deelde zondag een grote dreun uit aan Ten Hag. Zijn Liverpool was op Old Trafford met liefst 0-3 te sterk voor Manchester United. VoetbalPrimeur maakt de balans op na de Nederlands getinte Premier League-kraker.

Enorme boost voor Slot
Arne Slot had zijn Liverpool perfect voorbereid op de clash met Manchester United. The Reds straften de fouten van de thuisploeg dan ook genadeloos af. Het is een enorme boost voor Slot, die als opvolger van Jürgen Klopp grote schoenen te vullen had, maar na drie duels nog foutloos is in de Premier League. De 0-3 zege op Old Trafford telt in Engeland, dat is glashelder.

Slot is de eerste Liverpool-manager sinds Bob Paisley in 1975 die zijn eerste competitiewedstrijd tegen United weet te winnen én de eerste sinds 1936 die zijn eerste uitduel op Old Trafford wint.

Wereld van verschil tussen Slot en Ten Hag
De contrasten tussen Slot en Ten Hag zijn groot. De ex-coach van Feyenoord stapte in een gespreid bedje, lijkt zijn zaakjes nu al op orde te hebben en hield zich dan ook rustig op de transfermarkt met Liverpool. Ten Hag en United roerden zich daarentegen weer flink. Met Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee stelde de voormalig Ajax-trainer drie zomerse aanwinsten op. Het resultaat bleef weer uit. Bovendien is United nog altijd zoekende, buiten én binnen de lijnen. Het helpt Ten Hag niet in de beeldvorming.

Imponerende Gravenberch pakt kans
Ryan Gravenberch is de grote winnaar van de trainerswissel op Old Trafford. De middenvelder geniet het volle vertrouwen van landgenoot Slot en betaalt dat dubbel en dwars terug. Gravenberch was belangrijk in aanloop naar de openingstreffer en heerste op het middenveld. De ex-Ajacied was één van de absolute uitblinkers op Old Trafford.

Desastreuze Casemiro is een last voor Ten Hag
Casemiro wist niet waar hij het zoeken moest. De Braziliaan werd vaak vrijgelaten door Liverpool en dat bleek een slim foefje van Slot. De oud-speler van Real Madrid speelde een dramatische wedstrijd en was schuldig aan de eerste twee treffers van de bezoekers. Na rust bleef hij in de kleedkamer achter. United trok Manuel Ugarte al aan en dat blijkt niet zonder reden.

Wisselend Nederlands succes
Slot, Gravenberch en Ten Hag zijn benoemd, maar met Virgil van Dijk en Cody Gapo (Liverpool) en Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee (United) kwamen nog vier Nederlanders in actie. Twee van hen deden van zich spreken. De Ligt viel aanvankelijk op met een aantal uitstekende ingrepen, waarmee hij zijn schutterende ploeggenoten uit de brand hielp. Die sterke start kon hij niet helemaal een vervolg geven, maar desondanks zijn de eerste signalen bemoedigend. Zirkzee wekte vooral ergernis bij de United-fans. De spits worstelde in de eerste helft en hielp in het tweede bedrijf enkele levensgrote kansen om zeep.