Slot deelt klap uit aan Ten Hag met zege op Old Trafford

Slot doet Ten Hag pijn: Liverpool wint afgetekend van Manchester United

1 september om 18:55

Liverpool heeft Manchester United op een forse nederlaag getrakteerd tijdens de Premier League-kraker op Old Trafford. The Reds waren met liefst 0-3 te sterk voor The Mancunians, waardoor Arne Slot meteen een flinke dreun uitdeelt aan landgenoot Erik ten Hag.

Het was de eerste ontmoeting tussen Slot en Ten Hag in Engeland. Al snel stak de voormalig Feyenoord-coach zijn handen in de lucht, maar de goal van Trent Alexander-Arnold ging niet door vanwege buitenspel van Mohamed Salah. De topclubs waren verder aan elkaar gewaagd in de openingsfase, maar langzaam maar zeker nam Liverpool het initiatief. Matthijs de Ligt was echter bij de les in de United-defensie.

Aan de andere kant deelde de thuisploeg ook wel een paar speldenprikjes uit, maar het spel van de bezoekers oogde simpelweg vloeiender. Het resulteerde na 35 minuten alsnog in de openingstreffer. De door het ijs zakkende Casemiro leverde in bij de ijzersterk spelende Ryan Gravenberch, die meters pakte en mee gaf aan Salah. De Egyptenaar legde de bal vervolgens op het hoofd van Luis Díaz: 0-1.

Noussair Mazraoui dacht iets terug te kunnen doen. Liverpool-doelman Alisson Becker zag zijn schot pas laat, maar greep net op tijd in. Aan de andere kant bleek Liverpool wel weer efficiënt. Weer ging het mis bij Casemiro, die zich de bal liet ontfutselen door Díaz. De Colombiaan kreeg de bal vervolgens terug van Salah en schoot goed raak. 

In de tweede helft maakte Casemiro plaats voor Toby Collyer, maar het was voor Ten Hag en United niet genoeg om het tij te keren. Slot had zijn zaakjes uitstekend op orde bij Liverpool en na een snelle uitbraak maakte Salah er na 56 minuten zelfs 0-3 van. Liverpool speelde vrij en kreeg kansen om nóg meer afstand te nemen. Bij United ging het een stuk moeizamer. Toch was ook de thuisploeg een paar keer gevaarlijk. Vooral Zirkzee had het vizier echter niet op scherp bij twee levensgrote kansen. Daarnaast ging een spectaculaire omhaal van Lisandro Martínez naast.

Liverpool boekte zodoende een overtuigende 0-3 zege op Old Trafford. Het is een extra boost voor Slot, die na drie duels nog foutloos is in de Premier League. De druk op collega Ten Hag zal echter alweer toenemen, nadat United vorige week al verloor van Brighton.