Van der Sar blikt terug op periode als Ajax-directeur

Van der Sar heeft vertrouwen in Ajax: 'Gaan weer strijden om de hoogste prijzen'

1 september om 11:59
Laatste update: 1 september om 14:13

Edwin van der Sar kijkt met trots terug op zijn periode als algemeen directeur van Ajax en geeft aan dat het erg goed gaat met zijn gezondheid. De voormalig doelman zal maandag de Eredivisie Oeuvre Award in ontvangst nemen.

Ter gelegenheid van de Oeuvre Award blikt Van der Sar bij ESPN terug op de afgelopen periode. De oud-keeper werd in de zomer van 2023 getroffen door een hersenbloeding nadat hij gestopt was met zijn werkzaamheden bij Ajax. "Ik heb heel erg geluk gehad met hoe ik hieruit ben gekomen. Ik kan eigenlijk alles weer. Het enige dat ik nog niet heb gedaan, is van acht uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds op een kantoor zitten en op twaalf schaakborden tegelijk spelen."

De voormalig doelman van onder meer Ajax, Juventus en Manchester United gaat in op zijn tijd als directeur van de Amsterdamse club. "Ondanks dat het mij heel veel gegeven heeft, heeft het mij ook heel veel gekost", stelt Van der Sar die ook trots is op wat hij met de Amsterdamse club heeft neergezet. "Ik heb bij Ajax enorm leuke en mooie dingen kunnen doen."

"We hebben de Europese top aangetikt en de supporters hebben met trots door Turijn, Madrid en Londen gelopen", vervolgt de oud-prof. "We hebben plezier gebracht. Het was mooi met de mensen op kantoor. We hebben een groei doorgemaakt, veel gereisd en de naam van Ajax weer kunnen vestigen. Dat had ik nooit willen missen."

De laatste periode van Van der Sar bij Ajax was daarentegen in een tijd dat het een stuk minder goed ging met Ajax. "Dat is lastig. Je hoopt altijd iets achter te laten als je bij een club stopt. Dat is niet goed gegaan. Dat is zonde voor de club, voor de fans en voor de spelers. Maar ik weet zeker dat Ajax weer opgebouwd wordt, met alle kwaliteiten die ze hebben en de mensen die er zitten. Ajax zal weer gaan strijden om de hoogste prijzen."