Twente had veel contact met Weghorst tot Ajax kwam

FC Twente ziet Weghorst naar Ajax vertrekken: 'Zeker een fluitconcert in Enschede'

1 september om 11:14
Laatste update: 1 september om 12:32

Wout Weghorst heeft veel gesproken met FC Twente en vooral met diens technisch directeur Arnold Bruggink. Dat deelt Jan Streuer, de voorganger en momenteel adviseur van Bruggink, zondag in het programma Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Weghorst was erg open over het feit dat hij graag voor FC Twente zou willen spelen. "Toen hij zei dat Twente zijn club is en hij graag voor ons wilde spelen, gaan wij dat natuurlijk niet weigeren", begint Streuer. "Maar zodra Ajax kwam, veranderde dat."

De Amsterdammers meldde zich in juni bij Weghorst. Nog vlak voor de de start van het EK in Duitsland. De aanvaller was direct enthousiast over een overstap naar Ajax, ondanks zijn gesprekken met FC Twente. "Er is verschillende keren met hem gesproken. We wisten in eerste instantie niet wat hij moest kosten en wat Burnley zou vragen. Misschien was dat al teveel geld voor ons geweest", aldus Streuer.

Twente neemt het Weghorst niet kwalijk dat hij naar de Nederlandse recordkampioen is vertrokken. "We zijn niet teleurgesteld. Hij kan zeggen dat hij graag naar Twente wil, maar wij wisten de prijs niet. Burnley bepaalt natuurlijk wat de prijs is. Dat was voor ons misschien al teveel geweest, maar met Burnley hebben we verder niet echt contact gehad. Arnold heeft veel met hem gesproken en had heel veel contact met hem."

"Vijf miljoen vind ik niet te veel voor hem", gaat Streuer verder. Hij denkt dat de spits geen warm welkom zal krijgen wanneer Ajax naar Enschede komt. "Weghorst is jammer, maar ik gun het hem van harte. Hij zal zeker met een fluitconcert ontvangen worden in Enschede. Als je eerst zegt: Twente is mijn club, daar wil ik spelen. En dan ga je naar Ajax. Dat weet Wout zelf ook wel. Irritatie? Nee, ik vind hem een leuke jongen moet ik zeggen. Absoluut."

FC Twente wist in plaats van Weghorst uiteindelijk Sam Lammers te strikken. Iets waar Streuer erg blij mee is. "We hebben nu Lammers en daar zijn we heel tevreden mee. We hebben twee heel goede spitsen (Ricky van Wolfswinkel en Lammers, red). Dat is goed zo."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: