Van Persie straalt na eerste Eredivisie-overwinning

Van Persie krijgt commentaar van zoon Shaqueel: 'Ja, dan komt alles eruit'

31 augustus om 23:32
Laatste update: 1 september om 14:01

Robin van Persie is onwijs blij met zijn eerste Eredivisie-overwinning als hoofdtrainer van sc Heerenveen. Zijn ploeg won met 4-0 van NAC Breda. De voormalig topspits moet van zijn zoon Shaqueel alleen nog werken aan zijn manier van juichen.

"De overwinning voelt heel fijn", begint Van Persie tegenover de camera van ESPN. "Ik ben vooral heel blij voor de spelers en de fans dat we vandaag hebben gewonnen. 4-0 is natuurlijk een hartstikke mooie uitslag, maar NAC kreeg wel wat kansen. Dus het zat ook niet tegen vanavond."

Invaller Ion Nicolaescu was goed voor twee Heerenveen-goals. "Ik vroeg hem om een goal toen hij inviel. En hij bracht er twee. Dus ik vroeg al of hij er altijd twee zou maken als ik er om één vraag. Maar hij zei dat als ik er om twee vraag, hij er zelfs vier geeft. Dat was wel leuk. Hij maakt twee heel goede goals. Hij is een echte afmaker."

Van Persie werd op de tribune uitgelachen door zijn vrouw Bouchra en zoon Shaqueel. "Ik kreeg bij de wedstrijd tegen FC Utrecht ook al commentaar van mijn zoon op mijn manier van juichen. Maar op de bank zit ik vol emotie en, ja, dan komt alles eruit."