Sparta sleept na bizarre slotfase eerste overwinning binnen

Zinderende slotfase bezorgt Sparta eerste overwinning van het seizoen

31 augustus om 22:56
Laatste update: 31 augustus om 23:00

Sparta heeft de eerste overwinning van het seizoen binnengesleept. De Rotterdammers wisten na een bizarre slotfase met 1-2 af te rekenen met Willem II.

Het duel in Tilburg kende geen spectaculaire start. Willem II en Sparta konden de supporters het eerste halfuur niet vermaken. De eerste doelpoging binnen de palen kwamen pas na 31 minuten spelen. De Tilburgers werden tweemaal kort na elkaar gevaarlijk, maar de voor Oranje opgeroepen Nick Olij bracht knap redding.

Beide ploegen gingen zonder doelpunten de kleedkamer in. Na rust was het dan wel snel raak. Pelle Clement kreeg de bal dor een gelukje voor zij voeten en schoot met zijn linkerbeen de Rotterdammers op voorsprong.

Na 65 minuten spelen dacht Sparta de score te verdubbelen. Meissen scoorde maar leek buitenspel te staan. Na een minutenlange ingreep van de VAR bleek dit inderdaad net het geval te zijn.

Lang leken beide ploegen niet meer tot kansen te maken. Tot in de 84ste minuut er toch een gelijkmaker kwam. Willem II-middenvelder Cisse Sandra schoot de 1-1 binnen. Sparta baalde en zag een nieuwe gelijkspel dichtbij komen. Maar één minuut voor het eidne van de reguliere speeltijd was het toch nog raak voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk. Neghli punterde prachtig raak en besloot de einduitslag op 1-2.

Door deze overwinning staat Sparta momenteel op de zevende plek van de Eredivisie. Willem II bezet de negende plek op de ranglijst.