Sandler deelt ambities na contractverlenging: 'Dat is de reden dat ik bijteken'

Sandler deelt reden voor contractverlenging: 'Het moet naar een hoger niveau'

31 augustus om 16:14

Philippe Sandler werd veelvuldig in verband gebracht met een stap hogerop, maar besloot uiteindelijk om zijn contract bij NEC te verlengen tot medio 2029. In gesprek met de eigen clubkanalen geeft de verdediger tekst en uitleg over zijn contractverlenging.

Sandler tekende in 2022 voor NEC, na een kortstondig verblijf bij Feyenoord. "Ik voel me ontzettend thuis bij NEC en heb het gevoel dat we elk jaar nieuwe stappen in de ontwikkeling van de club zetten. De afgelopen maanden heb ik veel nagedacht over wat ik wilde en ben tot de conclusie gekomen dat ik hier graag langer wilde blijven", aldus de centrale verdediger.

"Het helpt dat Calvin (Verdonk, red.), met wie ik veel omga, dezelfde keuze heeft gemaakt. We gaan ervoor om elk jaar een stuk beter te presteren", vervolgt Sandler, verwijzend naar de contractverlenging van Verdonk tot medio 2028. "Ik heb een heel goed gevoel met alle spelers, de staf, de supporters en mensen op kantoor. Ik heb er weinig op aan te merken, maar het moet wel naar een hoger niveau. Dat is de reden dat ik bijteken. Als je ziet welke spelers er zijn gehaald, zijn we op de goede weg."

Sandler werd eerder genoemd bij onder meer Ajax en PSV. Mede door de blessuregevoeligheid van de geboren Amsterdammers pakten die clubs echter niet door. Sandler kampt op dit moment met een knieblessure, waardoor hij nog geen Eredivisie-minuut speelde.