PSV en Nordsjaelland akkoord voor Nagalo

'PSV en Nordsjaelland bereiken akkoord over recordsom voor Nagalo'

31 augustus om 10:08
Laatste update: 1 september om 12:39

Volgens het Deense Tipsbladet, het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf zijn PSV en FC Nordsjaelland akkoord over de transfer van Adamo Nagalo. De verdediger vertrekt voor een recordsom naar Eindhoven, maar volgens Voetbal International zijn nog niet alle vinkjes gezet.

Tipsbladet meldt dat de transfer in kannen en kruiken is en Nagalo voor zeven miljoen euro naar Eindhoven verhuist. Dit bedrag kan door bonussen oplopen tot tien miljoen euro. Daarmee wordt Nagalo de duurste verdediger die Nordsjaelland ooit heeft verkocht. De stopper heeft inmiddels groen licht om naar Eindhoven te vertrekken voor zijn keuring, waarna hij een vijfjarig contract zal ondertekenen.

De komst van Nagalo zou het einde betekenen van een lange zoektocht naar een geschikte verdediger voor PSV. In een eerder stadium was Sepp van den Berg in beeld, maar die vertrok uiteindelijk naar Brentford. Daarna was Ko Itakura een belangrijk target, maar ook die transfer ging niet door. De kans is groot dat naast Nagalo ook Rick Karsdorp nog naar PSV komt.

Volgens Voetbal International is de transfer van Nagalo echter nog niet helemaal rond. Een volledig akkoord zou er wel bijna zijn, maar 'nog niet alle groene vinkjes zijn gezet'. VI meldt dat de transfersom tussen de zeven en de acht miljoen euro ligt. PSV heeft nog tot maandag 2 september middernacht de tijd om de Nagalo-deal rond te maken.