'PSV: zeker vier versterkingen, vijf sleutelspelers blijven'

'PSV bepaalt exitstrategie: zeker vier versterkingen, vijf sleutelspelers blijven'

30 augustus om 21:20

PSV heeft de route uitgestippeld voor de ontknoping van de transferperiode. Minimaal vier spelers zullen tekenen in het Philips Stadion, terwijl Johan Bakayoko, Joey Veerman, Jerdy Schouten, Olivier Boscagli en Walter Benítez blijven.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV 'het slot op de poort gegooid' en vertrekt niemand meer naar een grote competitie. Het betekent dat Boscagli en Benítez hun droomtransfer naar respectievelijk Brighton & Hove Albion en een Spaanse club - Atlético Madrid bood een te laag bedrag op de doelman - in rook zien opgaan.

Ook voor Bakayoko, Veerman en Schouten wordt voor het verstrijken van de transferdeadline in Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk 'niks noemenswaardigs' meer verwacht. Voor clubs in de Bundesliga en Serie A is de transfermarkt zelfs al gesloten. Peter Bosz kondigde vrijdagmiddag aan een fles wijn open te trekken als dit scenario zich zou voltrekken. PSV is al met Bakayoko, Veerman, Schouten en Boscagli in gesprek over een langer en verbeterd contract.

De verwachting is dat PSV, dat zelf tot maandag 23.59 uur heeft om transfers af te ronden, nog vier spelers binnen gaat halen. Rick Karsdorp wordt zaterdag medisch gekeurd, terwijl Adama Nagalo op het punt staat om over te komen van FC Nordsjaelland. Ook de talenten Marcus Younis (19) en Joel Ndala (18) van respectievelijk Western Sydney Wanderers en Manchester City zijn hard op weg naar Eindhoven.

'Niet uitgesloten is dat PSV nóg een speler haalt, maar dan moet de komende dagen wel de juiste match ontstaan', aldus het Eindhovens Dagblad. Dat zou dan waarschijnlijk een multifunctionele speler moeten worden die ook op de linksbackpositie uit de voeten kan, zo vertelde Rik Elfrink vrijdag in de Deadline Day-show van #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: