Billy Gilmour is speler van SSC Napoli

Brighton zwaait middenvelder uit en ontvangt 18 miljoen euro van Napoli

31 augustus om 09:53
Laatste update: 1 september om 12:38

SSC Napoli heeft zich versterkt met Billy Gilmour. De 23-jarige Schot komt voor achttien miljoen euro over van Brighton & Hove Albion en tekent een vijfjarig contract in Italië.

Napoli maakte eerder al de komst van Scott McTominay bekend. Er wordt een grove dertig miljoen euro gemoeid met de transfer van de Schotse middenvelder. McTominay krijgt er direct een landgenoot bij in Italië: ook Gilmour komt over uit de Premier League.

Napoli was naar verluidt zowat de gehele zomer bezig met de komst van Gilmour, die bij Brighton ruimte maakt voor de ontwikkeling van Mats Wieffer. De naam van Jerdy Schouten werd deze zomer ook genoemd in Napels. PSV ging voor een vertrek van de controleur liggen.

Gilmour is een jeugdproduct van Chelsea. Via de hoofdmacht van The Blues en een huurperiode bij Norwich City, kwam de Schot bij Brighton terecht. Gilmour speelde twee seizoenen aan de Engelse zuidkust, maar kiest nu voor een avontuur in de Serie A. Brighton ontvangt achttien miljoen euro voor de middenvelder.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: